Docenten Indische School op Tong Tong Festival 2013

27 april 2013 — Op het Tong Tong Festival zijn geen lessen uit de Indische School te volgen, maar meerdere docenten van de Indische School staan wel geprogrammeerd.

Ulbe Bosma is op 31 mei een van de sprekers tijdens het symposium ‘Gedeeld Erfgoed – Shared Heritage’, dat plaats vindt in het Bibit-Theater.

Herman Bussemaker wordt t.g.v. de herdruk van zijn standaardwerk Bersiap! geïnterviewd in het Humanity House op 24 mei.

Bert Paasman komt viermaal in actie tijdens het Tong Tong Festival. Op 23 mei geeft hij de lezing ‘De herdenking die vergeten werd. Slavenhandel en slavernij in Oost-Indië’ in het Bibit-Theater. De slavernij in de Oost komt ook ter sprake in de lezing ‘Kraspoekol van Dirk van Hogendorp’, die hij 2 juni geeft in het Haags Historisch Museum.
Op 23 en 26 mei leidt Paasman een rondgang langs Indische hoogtepunten in de Nationale Portrettengalerij en de vaste opstelling Het Pantheon in het Letterkundig Museum.

Pamela Pattynama geeft op 24 mei de lezing met filmfragmenten ‘Identiteit en Indië: de documentaires van de Indische tweede generatie’. In de boekenkrant Indisch Anders die zojuist verscheen, staat een gesprek met Pattynama over de literatuur van de Indische tweede generatie, waarin ook documentaries ter sprake komen.

Jan Somers is op 25 mei een van de gasten in De Grote Surabaya Show van Herman Keppy en Patrick Wouters in het Bibit-Theater.

Fridus Steijlen interviewt op 23 mei in het Bibit-Theater Ineke Everts-Kuik over het boek Indische Brieven dat zij samenstelde.

Esther Tak stelde een fietstocht langs Haags-Indische letteren samen, die individueel te maken is. Daarnaast gidst zij op 28 en 30 mei een groepswandeling langs Haags-Indische letteren.

Patricia Tjiook-Liem tenslotte, geeft op de laatste festivaldag, 2 juni, de lezing ‘Chinezen uit Indonesië: hun erfgoed en hun geschiedenis’, i.s.m. Chinese Indonesian Heritage Centre, Leiden, in het Bibit-Theater.

Voor meer informatie over het programma, surf naar de website van de Tong Tong Fair.